Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Troopiline kartulikook rosinatega

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 2 dl rosinaid
  • 2 sl rummi
  • 4 dl täistera nisujahu
  • näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
  • näpuotsaga soola
  • 400 g kartuleid, keedetuna ja koorituna
  • 3 suuremat muna
  • 2 dl kookospiima
  • 2 dl pruuni suhkrut
  • 2 sl võid, sulatatuna

Kate:

  • 1 dl kookoshelbeid
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • näpuotsaga kaneeli
Troopiline kartulikook rosinatega

Sellest koogist sai nüüd küll tõsine maitseüllataja. Eesti köögi alustalaks olev kartul kombineerituna eksootiliste külaliste ehk kookospiima ja kookoshelvestega. Esmapilgul ikka tõsiselt intrigeeriv kombinatsioon. Tulemus oli üle ootuste hea – mahlane, rikkalik ja väga maitsev. Kusjuures kartuli lisamine aitab sel koogil ka teisel ja kolmandalgi päeval veel mahlaseks jääda. Kuigi tõenäoliselt saab kook otsa juba esimesel päeval, sest käsi sirutub justkui iseenesest järgmise tüki järele.

Leota rosinaid rummis. Sega omavahel jahu, muskaatpähkel ja sool. Vajuta keedetud kartulid ühtlaseks massiks. Lisa ükshaaval munad ja sega kõik korralikult läbi. Kalla juurde kookospiim, suhkur ja sulatatud või. Sega kõik ühtlaseks tainaks. Lisa kuivained ning rosinad. Kalla tainas võiga määritud vormi.

Valmista kate. Selleks sega omavahel suhkur, kaneel ja kookoshelbed. Kalla kookospuru koogile. Küpseta kooki 170‒180 kraadi juures umbes 1 tund. Küpsust kontrolli tikuga. Kui kook kipub liialt pruunistuma, kata pealt fooliumiga. Ahjust välja võetud kooki jahuta umbes 1 tund toatemperatuuril ning tõsta siis enne serveerimist mõneks tunniks külmkappi.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru