Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Šokolaadikook kartuliga

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 200 g võid
  • 150 g suhkrut
  • 4 muna
  • 150 g jahvatatud mandleid (seda saab ise teha kohviveski abil)
  • 250 g keedetud ja purustatud kartuleid
  • 1 suurema apelsini riivitud koor
  • 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
  • 200 g tumedat (vähemalt 70%-se kakaosisaldusega) šokolaadi
  • katteks 200 g valget šokolaadi
Šokolaadikook kartuliga

Esmapilgul täiesti veidrana näiv idee panna kokku šokolaad ja kartul saab vastuse pärast esimest suutäit. No sobivad ikka küll ja mitte halvasti. Vastupidi – hõrk mandlijahu annab koogile veel eriti piduliku maitse ja kartulilisandi puhul võite külaliste seas “mõista-mõista” mängu mängida. Kardetavasti on vähe neid, kes suudavad meie rahvusmugula sellest elegantsest koogist välja peilida.

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega juurde jahvatatud mandlitega segatud küpsetuspulber, kartulimass ning apelsinikoor. Sega ühtlaseks. Sulata šokolaad vesivannil ning lisa tainale.

Kuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Kalla tainas koogivormi. Küpseta kooki u 45 minutit, kuni koogi sisse torgatud puidust tikk jääb puhtaks. Tõsta kook ahjust, lase jahtuda. Katte jaoks sulata valge šokolaad vesivannis ning nirista jahtunud koogile peale.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru