Esmapilgul päris üllatav pirukatäidis ehk kartulipuder õigustab end kuldsest pirukast juba esimest suutäist haugates. Loomulikult võib nende pirukate puhul ära kasutada ka eelmise päeva kartuliputru, kuid tegelikult jääb kõige maitsvam ikkagi see täidis, mis spetsiaalselt piruka jaoks ohtra või ning sissekloptud munaga valmistatud. Kes armastab soolasemat suutäit, võib valmis pirukatele veel näiteks suitsusinki või ka vürtsikilu lisada.
Lõika pärmi-lehttainast paraja suurusega ruudud. Lõika terava noa otsaga igale tainaruudule umbes 1 cm kaugusele servast sisselõigatud raam nii, et taina alumised kihid jäävad lahtilõikamata. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, tambi pudruks ning sega siis või ning munaga. Klopi kohevaks ning maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Laota igale tainatükile paras kogus kartuliputru, sinna peale puista riivitud juustu ning küpseta 180‒200-kraadises ahjus 25‒30 minutit, kuni tainas ja juust on parajalt kuldsed. Serveerimisel lisa meelepäraseid lisandeid – hakitud ürte, tomatit, suitsupeekonit, kilu või muud head-paremat.
Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.