Väga maitsev kartuliroog, mis on kui loodud pimedatesse ja tuulistesse sügis- ning talveõhtutesse. Ahjus puljongis haudunud kartuliviilud koos porru, peekoni ja seentega on tõeliselt mõnus toit, mis soojendab südant ning maitsemeeli.
Lõika kartulid pikkupidi õhukesteks 1–2 millimeetri paksusteks viiludeks. Viiluta porru (valge ja heleroheline osa) ja lõika peekonilõigud väiksemateks tükkideks. Lõika ka šampinjonid väiksemaks.
Kuumuta pannil 3 sl õli ja prae selles kartuleid, nii et kuumus käib läbi ja pind saab veidi värvi. Maitsesta soolaga. Tõsta kartuliviilud pannilt ahjuvormi.
Lisa pannile peekon ja porrurattad. Prae segades mõni minut ja lisa kartulitele. Viimaks prae kergelt läbi ka šampinjonid ning tõsta needki ahjuvormi kartuli, peekoni ja porru seltsi. Vala peale puljong. Kui puljong on magedapoolne, lisa ka veidi soola.
Kata vorm pealt fooliumiga. Küpseta 200-kraadises ahjus u 35 minutit. Keera ahjukuumus kinni ja lase vormil seista kinnises ahjus veel 15–20 minutit. Kartulid peaksid selle ajaga küpsema väga mõnusalt pehmeks. Soovi korral puista enne söömist toidule porru hakitud rohelist osa.