Värskusest pungil ürdine salat, mis on parim esimeste suviste õrnade ja magusate kartulitega. Koriandripesto on värskele kartulile suurepärane lisand, mis aitab noore kartuli õrnal maitsel väärikalt õide puhkeda. Armsad väikesed vutimunad on aga sellel salatil kui kirsid tordil.
Esmalt keeda vutimunad. Aseta vutimunad potti, kalla peale külm vesi ja tõsta pliidile. Lase keema tõusta ja keeda 1‒3 minutit sõltuvalt sellest, kas tahad vedela või kõva munakollasega munasid. Kalla munadele kohe pärast tulelt võtmist peale külm vesi, jahuta veidi ja koori.
Keeda kartulid pehmeks. Samal ajal purusta köögikombainis koriander, petersell, Parmesan, piiniaseemned ja küüslauk peeneks. Lisa oliiviõli ja töötle mass ühtlaseks pestoks. Maitsesta soola ja pipraga.
Kurna kartulid ja lõika tükkideks nii kuumalt, kui kannatab. Sega kuumad kartulid piisava hulga pestoga. Kuumad kartulid tõmbavad maitset paremini sisse kui jahtunud kartulid. Lisa juurde kiirelt kuumast veest läbi lastud herned, hakitud münt ja veiniäädikas. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika vutimunad tükkideks ja lisa salatile. Serveeri kohe.
Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.