Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Rassolnik kartuli ja kukeseentega

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Portsjonite arv: 6

Vaja läheb:

  • 2 porgandit
  • 1 sellerivars
  • 2 sibulat
  • U 250 g kukeseeni (või muid metsaseeni, vajadusel kupatatult)
  • Praadimiseks rapsiõli
  • 1 l aedviljapuljongit 
  • 1 dl odrakruupe
  • 4 kartulit (ei ole tarvis koorida)
  • 4 väiksemat hapukurki
  • U 1 dl hapukurgivedelikku
  • Soola
  • 10 pipratera
  • Värsket tilli
Rassolnik kartuli ja kukeseentega Koorimata

Täiesti taimne (sobib veganitele), samas toitev, ja mis kõige tähtsam, ülimalt maitsev supp.

Pane odrakruubid 5–6 tunniks või üleöö enne supi valmistamist likku, see kiirendab nende pehmenemist. Tükelda porgandid ja sellerivars. Haki sibul ja vajadusel ka seened. Kuumuta pannil veidi õli. Prae porgandit, sellerit, sibulat ja seeni umbes 7 minutit. Maitsesta soolaga. 

Kuumuta potis puljong keema. Lisa pipraterad. Pane potti pannil olev aedviljasegu, leotatud kruubid ja tükeldatud kartul. Keeda umbes 20 minutit. Haki hapukurgid kuubikuteks ja lisa supile. Lisa maitse järgi ka hapukurgivett ja soola. Lõpuks puista supisse hakitud till.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru