Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Panniliha värskete kartulitega

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • Keedetud kartuleid, soovitavalt jahusemaid
  • 400 g läbikasvanud sealiha (nt seakülg), viilutatuna
  • 4‒5 sibulat, poolratasteks tükeldatuna
  • korralik peotäis rohelist sibulat, hakituna
  • 200 g hapukoort
  • soola ja pipart
Panniliha värskete kartulitega Koorimata

Tõeliselt mõnus maalähedane suutäis Kihnumailt, kus saavad kokku Eesti köögi alustaladeks olevad kartul, sealiha, hapukoor ja sibul. Lihtsad maitsed ja loogilised kooslused, mis kokku annavad just sellise tulemuse, mis pärast põnevaid eksootilisi toite maitsevad uskumatult hästi. Just tänu lihtsusele ja ehedusele. Õige söömise viis on selline, et keedetud kartulitele tuleb juurde haugata korralik suutäis pannil koos sibulaga küpsenud liha. Salati eest on siin roheline sibul koos paksu hapukoorega. Seda toitu sobib serveerida nii, et lauale tõstetakse ka pann. Ei mingit liigset peenutsemist.

Pruunista tükeldatud sealiha pannil. Lisa sibul ning prae, kuni sibul on korralikult läbi küpsenud. Maitsesta soola ja pipraga. Haki roheline sibul ja sega hapukoorega. Lisa veidi soola. Serveeri keedetud kartuleid koos pannil praetud liha ja hapukoore-sibulakastmega. Maitseb eriti hästi suviste värskete kartulitega.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru