Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Vürtsine Korea sealihahautis

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 250 g seafileed
  • 100 g kartuleid, koorituna ja tükeldatuna
  • ½ porrut, tükeldatuna
  • 1 suvikõrvits, tükeldatuna
  • pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna ja tükeldatuna
  • 1 küüslauguküüs, purustatuna
  • 1 tšilli, hakituna
  • peotäis rukolat, veidi väiksemaks tükeldatuna
  • 2 sl õli
  • 2 sl Korea teravat tšillipastat gochujang (saadaval nt Umami.ee veebipoes)
  • 1 tl seesamiõli
  • seesamiseemneid
Vürtsine Korea sealihahautis

Kes on särtsakama toidu sõber, siis see roog on just tema jaoks. Korea köögis väga levinud tšillipasta annab toitudele väga mõnusa terava, magusa ja maitseküllase nüansi. Sellist pastat tasub otsida spetsiaalsetest vürtsipoodidest või siis ka veebipoodidest, kes kauplevad eksootiliste maitseainetega.

Puhasta liha kelmetest ning tükelda kuubikuteks. Kuumuta pann koos õliga ning pruunista lihakuubikud. Lisa tšillipasta ja hauta kergelt läbi. Lisa kartul, ingver ja tšilli ning kalla peale piisavalt vett, et kõik pannil olevad koostisained oleksid kaetud. Lase keema tõusa ning lisa porru, suvikõrvits ja seesamiõli. Kuumuta kõrgemal kuumusel paar minutit, alanda siis kuumust ning hauta ca 5 minutit. Tõsta pann pliidilt, sega juurde rukola. Serveerimisel lisa seesamiseemneid.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru