Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Koorene lõhe-kartulisupp

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 500 g kartuleid
  • 1 sibul
  • 800 ml kalapuljongit
  • 400 g lõhe- või forellifileed
  • 2 dl 35% koort
  • üks karp (200 g) (hiid)krevette soolvees
  • tilli
  • soola ja pipart
  • 2 sl võid praadimiseks
Koorene lõhe-kartulisupp

Lõika kartulid kuubikuteks, haki sibul. Sulata poti põhjas või ja kuumuta kartulid-sibulad selles paari minuti jooksul kergelt läbi. Vala peale kalapuljong. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Eemalda fileelt nahk, tükelda kalaliha ja lisa supile. Keeda 5 minutit. Lisa koor ja nõrutatud krevetid, lase supil hetkeks veel keema tõusta. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga. Paku rohke värske hakitud tilliga, ideaalseks kaaslaseks supile on rukkileib.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru