Valmistusaeg: 2 tundi.
Kui itaallased teevad lasanjet, ladudes vormi kihiti lasanjeplaate ja tomatikastet, siis seda vormi võiks lasanje sugulaseks pidada küll! Imeõhukesed kartuliviilud kihiti aedviljadest pungil läätse-tomatikastme ja juustuga on tõeline slow food, mis toidab nii ihu kui ka hinge.
Haki sibul ja küüslauk. Riivi suvikõrvits ja porgand jämeda riiviga. Kuumuta suurel sügavamal pannil õli. Prae aedvilju madalal kuumusel umbes 7 minutit. Lisa tomatikonservid, ürdid, sool, suhkur ja pipar. Hauta kastet kaane all pool tundi. Sel ajal, kui kaste podiseb, keeda läätsed soolaga maitsestatud vees pehmeks, kuid mitte katki. Selleks kulub 7–8 minutit. Sega läätsed valmis tomatikastme hulka.
Lõika terava õhukese teraga noaga kartulitest pikuti suunas imeõhukesed, u 1 mm paksused viilud. Jaga viilutatud kartulid kaheks. Kaste jaga mõtteliselt kolme ossa, ricotta pooleks. Tõsta ahjuvormi (u 20 x 25 cm) põhja kolmandik kastmest. Aja laiali. Lao sellele ühe kihina pooled kartulitest. Vala peale teine kolmandik kastmest ja laota laiali. Pudista kastmele pool ricotta kogusest. Sellele lao ühe kihina teine osa kartuliviiludest. Neile vala ülejäänud tomati-läätsekaste ja pudista peale teine pool ricotta’st.
Kata vorm fooliumiga. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit. Võta vorm hetkeks ahjust välja. Eemalda foolium ja pudista vormile mozzarella. Küpseta katmata veel 20 minutit.
Lase ahjust võetud vormil 15 minutit taheneda. Puista enne söömist peale riivitud parmesani, tüümianit ja musta pipart.