Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuliskoonid fetajuustuga

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 220 g jahu
  • 150 g keedetud kartuleid, peeneks surutuna
  • 75 g fetajuustu
  • 4 sl piima
  • 0,5 tl soola
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl paprikapulbrit
Kartuliskoonid fetajuustuga

Mõnus saia või sepiku aseaine, mis maitseb imeliselt soojana koos pehme või ja soolahelvestega. Ka siin on kartulil kanda tänuväärne roll – esmalt annab ta Briti köögist pärit skoonidele (scones) mõnusa maheda maitse ja teiseks säilivad sellised saiad tänu kartulile palju kauem värksemad kui ainult jahuga valmistades. Fetajuust ja paprikapulber annavad küpsetisele veidi vahemereliku maitsenüansi.

Puista jahu, sool, paprikapulber ja küpsetuspulber suuremasse kaussi. Mulju fetajuust väiksemateks tükkideks ning sega kuivainetega, kuni tekib ühtlane puru. Teises kausis sega kartul piimaga. Sega kuivainete juurde ning töötle ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veidi piima, et tekiks vormitav tainas.

Töötle tainast jahusel pinnal ühtlane päts ning aseta võiga määritud ahjuplaadile. Tekita kuus lõikejälge, et pätsi oleks hiljem lihtsam murda. Küpseta 220 kraadi juures 15‒20 minutit, kuni päts on kuldpruun ja läbi küpsenud. Serveeri soojalt koos või ja soolahelvestega.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru