Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartulisalat sidruni ja ürtidega

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 500 g värskeid kartuleid
  • 5 rohelise sibula vart hakitult
  • 3 sl hakitud tilli
  • 3 sl hakitud peterselli

Kaste:

  • 3‒4 sl majoneesi
  • 3‒4 sl maitsestamata jogurtit
  • 1 sl sidrunimahla
  • 0,5 tl suhkrut
  • soola
  • poole sidruni riivitud koor
Kartulisalat sidruni ja ürtidega

Keeda pestud koorega värsked kartulid vähese soolaga maitsestatud vees. Olenevalt kartulite suurusest kulub selleks 10‒15 minutit. Värske kartuli keetmisel ei tohiks unustada, et need tuleb kindlasti panna keevasse vette. Ära liiga pehmeks keeda, vala vesi ära kohe, kui kartulid hakkavad pehmenema. Seejärel hoia kartuleid kaaneta umbes 10 minutit, et niiskus auruks. Võid neid ka kergelt raputada, et rohkem vett välja saada. Lõika veel leiged kartulid soovi korral väiksemateks tükkideks: pooleks või neljaks. Puista kartulitele hakitud roheline sibul, till ja petersell.

Kastmeks sega kõik ained omavahel kokku. Maitse ja lisa vajadusel sidrunimahla või -koort, suhkrut või soola, nii et saaksid just enda maitsele sobiva kastme. Aga lõpptulemus võiks jääda pigem hapukas. Sega kaste veel leigete kartulitega, nii saavad kartulid rohkem maitset. Naudi kohe või hiljem, külmana.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru