Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartulid „Cacio e pepe“

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Portsjonite arv: 4

Vaja läheb:

  • 8 keskmist koorega kartulit
  • 3 sl oliiviõli
  • 50 g Pecorino Romano juustu (võib kasutada ka parmesani), riivitult
  • 1–2 tl musta pipart
  • Soola
Kartulid „Cacio e pepe“ Koorimata

Rooma makaroniroaklassikust spaghetti cacio e pepe (spagetid juustu ja pipraga, eesti k) inspiratsiooni saanud ahjukartulitele annavad maitset riivitud juust ja must pipar. Lihtsuse võlu!

Keeda kartulid just-just pehmeks, ent mitte katki. Nõruta, lase liigsel aurul eemalduda ja nii palju kartulitel jahtuda, et saaksid neid käsitseda. Vajuta kartulid lamedaks, kasutades selleks näiteks tassi põhja või pudrunuia. Tõsta kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta kartulitele riivitud juust ja puista üle rohke musta pipraga. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit. Serveeri kõrvale ürtide ja küüslauguga maitsestatud hapukoorekastet. Need kartulid on maitsvad nii soojade kui ka külmadena.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru