Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-suvikõrvitsasai

Valmistusaeg: Tund ja +

Portsjonite arv: 1

Vaja läheb:

  • 300 g värskeid kartuleid
  • 300 g suvikõrvitsat
  • 6 muna (M-suuruses)
  • 100 g riivitud juustu
  • 250 g speltanisujahu
  • 1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
  • Suur peotäis, u 1 dl päevalilleseemneid
  • 3 sl hakitud ürte, näiteks murulauku, tilli, peterselli, tüümianit
  • 1 tl soola
  • Musta pipart
Kartuli-suvikõrvitsasai Koorimata

Kogus: 1 päts

Esmalt riivi kartulid ja suvikõrvits peenema riiviga. Kartuleid ei ole tarvis enne koorida, riivides eraldub koor niikuinii ja saad selle riivilt või juba riivitud massi seest suurte tükkidena kätte. Ja kui jääbki kartulikoort riivitud massi sisse, pole midagi katki, koor ei sega sugugi. Ka suvikõrvitsat ei ole tarvis koorida. Tõsta riivitud kartul ja suvikõrvits tihedale sõelale kausi kohale nõrguma. Las nad olla seal seni, kuni teed muid ettevalmistusi.

Klopi munad lahti, sega hulka riivitud juust ja hakitud ürdid. Sega eraldi kausis speltajahu, küpsetuspulber, seemned, sool ja mõni keerd musta pipart.

Nüüd, kui riivitud aedviljad on 10–15 minutit nõrgunud, vajuta neist veel käte vahel nii palju vedelikku välja, kui saad. Sega kõik ained omavahel tainaks.

Vooderda keeksivorm seest küpsetuspaberiga. Küpseta keeksi 180 kraadi juures umbes 1 tund kuni 1 tund ja 15 min. Proovi küpsust puutikuga. Tõsta vorm ahjust ja lase hetk jahtuda, seejärel eemalda sai vormist. Lase enne lahtilõikamist veel veidi jahtuda. Hoia saia hiljem külmkapis, kust saad siis järjest viile lõigata. Soovi korral võid neid enne söömist ka röstida.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru