Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-suvikõrvitsa-tomativorm

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 1 sibul, hakituna
  • 2 küüslauguküünt, hakituna
  • 2 keskmise suurusega suvikõrvitsat, viiludena
  • 3 suuremat kartulit, viiludena
  • 3 suuremat tomatit, viiludena
  • värsket või kuivatatud tüümiani
  • oliiviõli
  • soola ja pipart
  • 100 g mozzarella’t
Kartuli-suvikõrvitsa-tomativorm

Ilus kirju köögiviljavorm, milles saavad kokku kartul ja mahlasust lisavad suvikõrvits ning tomat. Juustuse katte all kokku küpsedes on tulemuseks väga mõnus vorm, mis sobib nii omaette toiduks kui ka lihakõrvaseks.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Haki sibul ning küüslauk. Hauta sibulat oliiviõlis, kuni see on klaasjas, lisa küüslauk ja hauta veel minut-paar. Tükelda köögiviljad ühtlase paksusega seibideks. Määri ahjunõu õliga. Laota ahjuvormi põhjale hautatud sibul ja küüslauk. Tõsta köögiviljaseibid vaheldumisi ahjunõusse vertikaalselt ehk püstiselt. Maitsesta soola, pipra ning tüümianiga. Kata nõu kaane või fooliumiga ning küpseta 30 minutit. Eemalda foolium, puista peale juust ning küpseta veel umbes 15‒20 minutit, kuni juust on kuldpruun.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru