Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli, kanamaksa ja muna salat

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 2 suuremat kartulit, koorituna ja keedetuna
  • 400 g kanamaksa
  • 2 keedetud muna
  • 4 sl oliiviõli
  • ühe sidruni mahl
  • rohelist sibulat, hakituna
  • värsket peterselli, hakituna
  • soovi korral tšillihelbeid
Kartuli, kanamaksa ja muna salat

Kanamaks, kartul, keedetud muna ning ohtra käega ürte – see on kooslus, mis ei vea alt. Värskelt pannil valmistatud kanamaks on suurepärane salatikomponent koos kartuliga. Toitev, maitsev ja lihtne salat, mis sobib ühtmoodi hästi kõigile.

Tükelda keedetud kartulid. Kuumuta pannil õli ning prae kanamaksa kuumal pannil mõlemalt poolt mõned minutid. Ära üle küpseta. Maitsesta maks soola ja pipraga. Vajadusel lõika maksatükid veidi väiksemaks. Sega kartulid hakitud ürtidega ning osa õliga läbi. Laota taldrikule. Lisa maks ja tükeldatud muna. Puista peale hakitud ürte. Nirista peale sidrunimahla, õli ja soovi korral puista veidi tšillihelbeid. Maitsesta soola ja pipraga.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru