Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli ja oa salat koriandrikastmega

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Portsjonite arv: 4

Vaja läheb:

Salat:

  • 400 g koorega kartuleid (6 väiksemapoolset)
  • 1 purk (400 g) valgeid ube
  • 1 punane sibul
  • 2 rohelise sibula vart
  • 1 lühike kurk
  • Väike peotäis värsket koriandrit

Koriandrikaste:

  • Suur peotäis värsket koriandrit
  • 0,5 dl oliiviõli
  • 1 sl riivitud ingverit
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 tl suhkrut
  • Näpuotsaga tšillipulbrit
  • Soola
Kartuli ja oa salat koriandrikastmega Koorimata

Toekas ja supermaitsev salat saab värskuse särtsakast koriandrikastmest. Täistaimne roog, aga vägagi toitev!

Keeda pestud koorega kartulid pehmeks, aga mitte katki. Lase täielikult jahtuda. Loomulikult võid salatis ära kasutada ka eelmisest toidukorrast järele jäänud keedetud kartuleid. Lõika jahtunud kartulid tükkideks.

Valmista kaste. Selleks tõsta kõik vajaminevad ained kaussi ja purusta saumikseriga või kasuta hoopis lõiketeradega köögikombaini. Maitse kastet ja lisa tšilllit või soola, kui tarvis. Kaste peaks saama hästi värske ja särtsaka maitsega.

Nõruta oad konservivedelikust ja loputa sõelal külma jooksva vee all. Viiluta sibul, haki sibulavarred (ka valge osa), tükelda kurk. Sega suuremas kausis kartulitükid, nõrutatud oad, punane sibul, roheline sibul ja kurgitükid. Nirista salatile kaste ja sega läbi. Kui tarvis, maitsesta veel soola ja musta pipraga. Puista salatile värsket koriandrit ja tõsta lauale.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru