Eestlaste maitsemeelele kindlasti tuttava ja armsa mekiga soolane pannkook, millele annavad maitse kartul, hapukapsas ja köömned. Maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt.
Riivi kartulid. Lisa hapukapsas ja veidi soola. Lase seista 5–7 minutit. Pigista seejärel käte vahel või sõelal massist välja nii palju vedelikku, kui võimalik. Lisa köömned, lahtiklopitud muna ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks.
Kuumuta mittenakkuva pinnaga u 20 cm läbimõõduga pannil õli ja või. Tõsta tainas supilusikaga pannile. Tõsta kiiresti tainatörtsud üksteise kõrvale ja vajuta terve pannitäis spaatli või lusikaseljaga ühtlaseks. Küpseta madalal kuumusel u 10 minutit, aeg-ajalt kartulimassi panni vastu vajutades. Piilu vahepeal pannilabidaga serva tõstes, kas pind on kuldne. Keera kook ümber. Selleks on hea kasutada suuremat taldrikut, mis aseta pannile ja keera hops! kook taldrikule ringi. Lisa veidi rasvainet ja libista kook taldrikult pannile tagasi. Küpseta ka teiselt poolt kuldseks. Serveeri meelepäraste lisanditega, näiteks seenesalati või suitsukalamäärdega.