Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Baklažaani-kartulivorm mozzarella-juustuga

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

 

Tomatikaste:

  • 1 sibul, hakituna
  • 1‒2 küüslauguküünt, hakituna
  • 2 x 400-grammine purk purustatud tomateid
  • 1 sl suhkrut
  • soola ja pipart

Vormi jaoks:

  • 1 suurem või 2 väiksemat baklažaani, pikkupidi ribadeks lõigatuna
  • 500 g kartuleid, keedetuna ja viilutatuna
  • 150 g mozzarella-juustu, riivituna või tükeldatuna
  • 100 g Parmeseni juustu, riivituna
  • peotäis värsket basiilikut
  • oliiviõli
  • soola ja pipart
Baklažaani-kartulivorm mozzarella-juustuga

Valmista esmalt tomatikaste. Selleks kuumuta pannil õli. Kuumuta sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja kuumuta läbi. Kalla peale tomatikaste ning hauta vaiksel kuumusel seni, kuni kaste veidi kokku keeb. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Vormi jaoks prae esmalt baklažaaniribad õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Määri ahjuvorm õliga ning lao vormi vaheldumisi baklažaan, kartul, mozzarella ja tomatikaste. Korda sama järjekorda ka teist korda. Vahele puista veidi basiilikut ning maitsesta soola ja pipraga. Viimasena puista peale riivitud Parmesan. Tõsta vorm ahju ning küpseta 200 kraadi juures 30‒40 minutit, kuni vorm on kuldpruun.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru