Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Itaaliapärane kartuli-tomatisupp

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 1 porru
  • 1 l kana- või köögiviljapuljongit
  • 400 g kartuleid
  • 1 purustatud tomatite konserv (400 g)
  • 1 sl tomatipastat
  • 2 loorberilehte
  • 10 pipratera
  • 1 tl kuivatatud punet
  • 50 g spinatilehti
  • oliiviõli praadimiseks
  • soola
  • suhkrut
Itaaliapärane kartuli-tomatisupp

Haki sibul ning küüslauk, lõika porru valge osa õhukesteks ratasteks. Kuumuta pannil oliiviõli. Prae madalal kuumusel sibul läbipaistvaks. Lisa küüslauk ja porru, prae veel paar minutit. Jäta ootele.

Kuumuta puljong keemiseni. Tükelda kartulid. Tõsta kartulid puljongisse, lisa tomatikonserv koos vedelikuga ja tomatipasta. Vala potti ka pannil olevad sibul, küüslauk ja porru. Lisa loorberilehed, pipraterad ja pune. Tomati hapususe tasakaalustamiseks lisa umbes teelusika jagu suhkrut. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Tõsta potti spinatilehed ja keeda veel minuti jagu. Maitsesta suppi vajadusel veel soola ja/või suhkruga.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru