Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Gruusia baklažaanihautis kartuliga

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 2 keskmise suurusega baklažaani
  • 2 kartulit
  • 1 hakitud sibul
  • 1 paprika
  • 4‒5 hakitud küüslauguküünt
  • 500 grammi tomatipüreed (tükkideta)
  • värsket hakitud tilli
  • värsket hakitud koriandrit
  • värsket hakitud peterselli
  • värsket hakitud basiilikut
  • 1 tl paprikapulbrit (suitsutatud paprikapulbrit)
  • soovi korral tšilli- või Cayenne’i pipart
  • musta pipart
  • soola
  • suhkrut
  • õli
Gruusia baklažaanihautis kartuliga

Suurepärane roog Gruusia köögist, kus köögiviljadest moodustub üsna täiuslik kooslus. Ürte tasub siia lisada üsna lahke käega. Kokku hautatud erinevad ürdid koos köögiviljadega loovad meeldivaid üllatusi pakkuva maitsekoosluse.

Esmalt alusta sellest, et lõika baklažaanile paar sälku sisse ja pane ahju küpsema umbes tunniks (200 kraadi juurde). Selle aja jooksul küpseb vili ilusti läbi. Koori jahtunud baklažaanilt koor ning haki sisu kuubikuteks. Keeda kartul ja haki ka keedetud kartul kuubikuteks. Pane pannile õli sisse hakitud sibul koos paprikakuubikutega, hauta 7‒8 minutit. Lisa küüslauk ja prae veel minuti jagu. Kalla peale tomatipüree. Maitsesta soola ja suhkruga ning lase kastmel veidi kokku keeda (ca 10 minutit). Lisa kartuli- ja baklažaanikuubikud, hakitud maitseroheline, paprika- ja tšillipulber ning must pipar. Hauta veel mõned minutid. Serveeri toasoojalt. Sobib hästi lihakõrvaseks.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru