Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Stoemp ehk Belgia kartulipuder porrulauguga

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 500 g jahusemaid kartuleid, koorituna
  • 2 porrut, ainult valge ja heleroheline osa
  • 2 dl 35% koort
  • 1,5 dl kanapuljongit
  • 50 g võid
  • 1 tl soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • muskaatpähklit
Stoemp ehk Belgia kartulipuder porrulauguga

Esmapilgul justkui kartulipuder, aga siiski mitte. Rikkalik porrulisand annab muidu üsna igapäevasele kartulipudrule uskumatult mõnusa maitse. Tasub kindlasti järele proovida. Tegemist on kartuliputrude kõrgliigasse kuuluva toiduga.

Aseta kooritud ja tükeldatud kartulid potti ning kalla peale vesi. Lisa 1 tl soola ning lase keema tõusta. Keeda keskmisel kuumusel seni, kuni kartulid on pehmed. Kurna ning töötle nuiaga ühtlaseks.

Kartulite keemise ajal tükelda porru õhukesteks ratasteks. Sulata pannil või ning hauta porrurattaid või sees vaiksel kuumusel umbes 5 minutit. Ära pruunista. Lisa koor ja kanapuljong, maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Hauta kaane all umbes 15 minutit. Kurna porru välja, kuid jäta vedelik alles. Vedelik kalla pannile ning keeda tugeval kuumusel kokku. Algsest kogusest peaks alles jääma umbes pool. Sega omavahel kartul ja porru ning kalla peale kokkukeedetud kaste. Maitsesta lõplikult. Serveerides lisa rohelist hakitud sibulat ja soovi korral peekonit, toorsuitsusinki või muud meelepärast.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru