Kartuleid saab edukalt aurutada. Kasuta selleks kas bambusaurutit või nn aurutussõela, mis käib poti sisse. Aurutamise eelis muude küpsetusviiside ees on peamiselt see, et valmis toidu sisse jääb rohkelt kasulikke vitamiine ning mineraalaineid. Siin pakutud sidruniõli on vaid üks moodus aurutatud kartulite nautimiseks. Aurutatud kartulitest võid valmistada kõiki roogi, mida keedetud kartulitestki, sealhulgas kartuliputru.
Vala poti põhja 3‒4 cm vett ja lase see keema. Aseta vee kohale aurutussõel või bambusauruti. Sellesse tõsta kartulid. Pisikesi värskeid kartuleid võid aurutada tervetena, päris suured aga lõika pooleks. Kata bambusauruti kaanega, aurutussõela kasutamise korral aseta potile kaas või kata fooliumiga. Lase kartulitel aurus küpseda. Selleks kulub olenevalt kartulite suurusest 20‒30 minutit. Lase kartulitel nii palju jahtuda, et saad neid koorida. Kooritud kartulid lõika väiksemateks tükkideks ja tõsta kaussi. Sega omavahel sidrunimahl ja oliiviõli, maitsesta soola ning pipraga. Sega sidruniõli ja hakitud murulauk soojade aurutatud kartulitega. Paku soojalt või külmalt.
Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.