Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartulid en papillote

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • kartuleid
  • soola
  • rosmariini
  • oliiviõli
Kartulid en papillote Koorimata

Koorega kartulite küpsetuspaberisse keeratult (ehk en papillote ‒ pr. k.) küpsetamine on lihtne ning tervislik. Kartulid küpsevad iseenda aurus õrnaks ning maitseküllaseks. Rasvainet tuleb lisada õige vähe, kuid sellele vaatamata on tulemus kuldne ja krõbe, nagu rohke rasvaga küpsetatud ahjukartulitegi puhul.

Lõika küpsetuspaberist nii suured ristkülikud, et saaksid need hiljem kartuli ümber mässida. Tõsta iga paberi keskele üks koorega kartul. Lisa sellele mõned tilgad õli, soola ning aseta kõrvale rosmariinioksake. Keera küpsetuspaber pealt pikemaid servi pidi kokku. Kruti küpsetuspaberi otsad kokku, nii et pakike näeb välja justkui kompvek. Küpseta ahjupannil 210 kraadi juures umbes 45 minutit. Keera poole küpsetamise peal kartulipakid teistpidi.

Paku kartuleid kuumalt, otse lahtikeeratud küpsetuspaberilt.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru