Ungari päritolu ülimaitsev kartulipirukas, mis oma sünnimaal saadaval ka tänavatoiduna. Valmistuskäik ei ole midagi keerulist, samas kombinatsioon on ka meie kultuuriruumis igati tuttavlik ja seetõttu söövad neid pirukaid heal meelel ka lapsed.
Keeda kartulid pehmeks ja kurna. Tambi puruks ja jahuta. Sega soe piim, sool ja suhkur ning lisa jahuga segatud pärm. Sega juurde puruks tambitud kartulid. Sõtku tainast jahusel pinnal, kuni sellest moodustub ühtlane mass, mis lööb kausi ja käte küljest lahti. Lase soojas kohas rätiga kaetult kerkida, kuni taina mass on kahekordistunud. Mulju kerkinud tainast õrnalt osa õhku välja ning jaga umbes kümneks ühesuuruseks palliks. Töötle pallid jahusel pinnal tainarulliga lapikuteks pätsideks, mille paksus jääb u 1,5 cm. Jäta veel kümmekonnaks minutiks kerkima. Kuumuta suuremas pannis ca 2 cm kiht õli. Prae pannil 3‒4 kaupa langos’eid mõlemalt poolt paar minutit, kuni nad on küpsenud ja kuldpruunid. Tõsta majapidamispaberile nõrguma. Serveeri soojalt juustu ja hapukoorega.
Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.