Elegantne ja efektne ning pidulauale suurepäraselt sobiv ‒ nii võiks iseloomustada Hasselbacki kartuleid. Tegelikkuses on see ootamatult lihtne ja samas alati sooja vastuvõttu pälviv roog, mille valmistab suurema vaevata ka algaja kokk. Sel moel küpsenud kartulid ei ole mitte ainult efektse välimusega, vaid tänu õhukesele viilutamisele ka mõnusalt krõbedaks küpsenud.
Koori kartulid ning lõika terava noaga puulusikale või muusse sügavasse lusikasse asetatud kartulisse õhukesed tihedad viilud nii, et alumine osa jääb läbi lõikamata.
Pane kartulid ahjupannile, kasta kas sularasva, sulavõi või õliga, aseta peale foolium ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 45 minutit. Küpsemise ajal võid kartuleid veel mõned korrad rasvaga täiendavalt kasta.
Eemalda foolium, tõsta veidi kuumust (225 kraadini või kasuta ahju grillelementi) ning pruunista kartuleid 10‒15 minutit, kuni isuäratava pruuni kooriku tekkimiseni. Soovi korral võid enne pruunistamist peale puistata ka riivitud juustu, mis sulab siis mõnusalt kartulile sisse.
Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.