Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Rosmariinikartulid

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 900g kartuleid
  • 5‒6 rosmariinioksa
  • 3‒4 küüslauguküünt
  • 3 sl oliiviõli
  • meresoola, musta pipart
Rosmariinikartulid Koorimata

Pese ja koori kartulid. Värskeid kartuleid ära koori. Keeda kartulid vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Nõruta ja lase lahtises potis niiskusel auruda. Tõmba rosmariiniokstelt okkakesed maha. Haki küüslauk. Sega kartulid rosmariini, küüslaugu ja oliiviõliga. Maitsesta meresoola ja musta pipraga.

Vala ahjupannile ja rösti 220 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni need on pehmed. Suvel võid poolpehmed värsked kartulid ka grillil fooliumalusel lõpuni küpsetada.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru