Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Pehme ja maitsev kartulisai

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 450 g keedetud kartuleid
  • 500 g nisujahu
  • 1 pk (11 g) kuivpärmi
  • 1 sl suhkrut
  • 1 tl soola
  • 4 dl vett
Pehme ja maitsev kartulisai

Riivi kartulid peenikese riiviga. Sega omavahel nisujahu, kuivpärm, suhkur ja sool. Lisa leige vesi, sõtku ühtlaseks. Lisa riivitud kartulid ja sõtku veel veidi aega. Tainas on üsna pehme ja kleepuv.

Lase tainal soojas tuuletõmbuseta paigas kaetult tund aega kerkida. Võita keeksivorm. Tõsta tainas vormi ja lase veel pool tundi kerkida. Küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Tõsta vorm ahjust, määri sai pealt võiga. Lase vormis 10‒15 minutit jahtuda. Eemalda vormist ning lase rätiku all enne lahtilõikamist veel jahtuda. Sai püsib pehmena mitu päeva.

 

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru