Sega kuivpärm jahu, soola ja suhkruga. Lisa soe vesi ja sõtku tainast niikaua, kuni see lööb kausi ja käte küljest lahti. Selleks kulub 5 umbes minuti jagu hoogsat sõtkumist. Mugav on toimetada köögikombaini tainakonksudega, kulub vähem kondirammu. Kata tainakauss köögirätikuga ja lase soojas õhu liikumiseta kohas tund aega seista, selle aja jooksul peaks tainas kerkima kahekordseks.
Sõtku tainast kergelt suuremad õhumullid välja. Vormi ahjuplaadile tõstetud küpsetuspaberil tainast madal sai. Rullida pole vaja, selle töö saab ära teha kätega tainast vajutades ja sikutades. Focaccia võib vabalt olla robustsema vormiga, pole mingit vajadust kujundada ideaalset ringi. Kergita küpsetusplaadil veel 10‒15 minutit.
Kerkimise ajal valmista kate. Viiluta kartulid. Vajuta küüslauguküüned noaga lamedaks ning haki seejärel. Eemalda rosmariiniokstelt okkakesed. Lao saiale kartuliviilud, puista neile küüslauk ja rosmariin. Raputa peale veidi soola(helbeid) ning nirista oliiviõli. Küpseta 220 kraadi juures umbes 30 minutit. Võta ahjust välja, piserda peale veel veidi oliiviõli. Maitsesta soovi korral musta pipraga.
Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.