Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Krõbe lehttainapirukas kartuli, sibula, anšooviste ja kapparitega

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 300 g kartuleid
  • 3 sibulat
  • 200 g pärmi-lehttainast
  • 10 anšoovist
  • 1 sl kappareid
  • õli sibula praadimiseks
  • muna pirukaservade määrimiseks
  • tüümiani
Krõbe lehttainapirukas kartuli, sibula, anšooviste ja kapparitega

Keeda kartulid või kasuta varem keedetuid. Viiluta sibul rõngasteks. Prae sibulat pannil õlis madalal kuumusel umbes 10 minutit, kuni ta on saanud veidi kuldset tooni.

Rulli sulanud tainas õhukeseks ristkülikuks. Lõika servadest 1 cm kauguselt noaga tainasse terava noaga sisselõige, aga mitte päris lõpuni. Selline “raam” aitab kaasa äärte kerkimisele. Laota pirukale kartulid, seejärel sibulad ja siis anšoovised ning kapparid. Määri pirukaservad lahtiklopitud munaga. Küpseta 220 kraadi juures 10 minutit. Raputa peale värsket tüümiani. Kuivatatud tüümiani kasutamise korral raputa seda enne küpsetamist kartulitele-sibulatele.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru