Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartuli-maapähklivõi kommid

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 450‒500 g tuhksuhkrut
  • 60 ml keedetud ja purukstambitud kartulit
  • 200 g maapähklivõid
Kartuli-maapähklivõi kommid

Kartulikommid on kindlalt vau-elamuse tekitajad ja üsna kindel võib olla ka selles, et äraarvamismängus keegi naljalt neis maapähklivõiga kommides kartulit küll ei oska pakkuda. Tegemist on vana ja Iiri köögist pärit maiusega, millega kasvasid üles terved põlvkonnad maiasmokki. Tasub kindlasti proovimist, sest meie hea tuttav kartul suudab siin taas täieliku maitseüllatuse pakkuda.

Sega tuhksuhkur järk-järgult kartulipudru sisse. Esmalt muutub segu vedelaks ja suhkru lisamisel muutub jälle tahkemaks. Lisa suhkrut, kuni moodustub korralikult paks tainas. Laota kartuli ja tuhksuhkru tainas küpetuspaberile ühtlase paksusega ruuduna, vajalik paksus on u 3 mm. Seda võid teha nii tainarulli kui ka käte abil. Laota sinna peale maapähklivõi ning keera mass rulli. Keera tugevalt küpsetuspaberi sisse, sulge otsad ning aseta vähemalt paariks tunniks külmkappi. Jahtunud tainast lõika seibid.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru