Meie hea tuttav muretainapõhi saab kartulit ja rukkijahu kasutades hoopis teise mõõtme. Kes proovinud on, need väidavad, et maitset on sellises muretainas oluliselt rohkem kui tavapärases variandis. Tervislikkuse argument tuleb ka lisaks, seega tasuks soolastes küpsetistes julgelt proovida, kuivõrd mõnusa taina saab kartuli abil pirukale põhjaks meisterdada.
Töötle kartulid, tükeldatud või ja rukkijahu koos soolaga ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veidi külma vett, et moodustuks ühtlane tainapall. Aseta tainas vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning laota küpsetuspaberiga kaetud pirukavormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 10‒15 minutit 180 kraadi juures.
Täidis:
Esmalt prae keskmisel kuumusel sibulat õli ja või segus. Hauta aeglasel tulel, et sibul muutuks hästi magusaks ja karamelliseks. Maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga. Sega omavahel lahtiklopitud munad ja koor. Lisa pool juustukogusest. Kalla eelküpsetatud põhjale hautatud sibul. Kata koore-munaseguga ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta 180 kraadi juures, kuni pirukas on kaunilt kuldpruun.
Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.