Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Kartulikotletid umbrohuga panko-paneeringus

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • 2‒3 suuremat kartulit
  • paar suuremat peotäit meelepärast umbrohtu ‒ naati, nõgest, karulauku, noori võilillelehti vmt
  • 2 muna
  • paar supilusikatäit jahu ‒ seob paremini taina kokku panko-paneeringut
  • maitsestamiseks soola ja pipart
  • soovi korral veidi riivitud muskaatpähklit
  • õli või õli ja või segu praadimiseks
Kartulikotletid umbrohuga panko-paneeringus

Kohustuslik kevadine roog, kus saab ära kasutada esimesed kevadised vitamiinidest pungil taimed, mis sageli liigituvad umbrohu kategooriasse. Siia kartulikotleti sisse saab lisada nii naati, väikeseid võilillelehti, nõgest, karulauku ja kõike muud, mis varakevadisel ajal aitab meie pikast talvest räsitud kehal jälle jõudu koguda. Väga mõnusa tekstuuri annab kartulikotletile panko-paneering. See on hästi krõbe ja õhuline paneering. Samas võib panko asemel kasutada väga edukalt ka tavalist riivsaia.

Korja paras punt noori umbrohtusid. Eralda puisemad varred ja mustus. Noored nõgeselehed kalla üle keeva veega ja lase veidi aega vees seista. Kurna ja pigista liigne vesi välja. Haki umbrohi peeneks.

Suru paar keedetud sooja kartulit peeneks, sega juurde muna, kui kasutad jahu, siis ka see, hakitud umbrohi, soola ja pipart maitse järgi. Veereta parajad kotletid ning rulli neid panko-paneeringus. Suru veidi paneeringut kotletile ka näppudega lisaks.

Pane kotletid õli või ka õli ja või segusse praadima. Prae mõlemalt poolt kuni kuldkollase värvuse saavutamiseni.

Söö soojalt ja juurde paku kodujuustust, värsketest ürtidest ja hapukoorest valmistatud kastet.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru