Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Sitsiilia kartulipirukas ehk Torta di patate

Valmistusaeg: Tund ja +

Vaja läheb:

  • 1 kg kartuleid
  • 50 g võid
  • 2,5 dl piima, kuumana
  • 3 suuremat muna
  • jahvatatud muskaatpähklit
  • 100 g Parmesani juustu, riivituna
  • soola ja pipart
  • 100 g peekonit, tükeldatuna ja pannil kergelt pruunistatuna
  • oliiviõli
Sitsiilia kartulipirukas ehk Torta di patate

Soolane kartulipirukas peekoniga on tõsine suutäis ja sobib nii omaette toidukorraks kui ka suurema söögikorra lihakõrvaseks lisandiks. Juustukatte all üleküpsetatud kohev kartulivorm või siis ka pirukas, nagu seda Sitsiilias nimetatakse, jätab väheseid külmaks.

Koori kartulid ja keeda või auruta need pehmeks. Suru ühtaseks massiks kas kahvliseljaga, kartulipressi või nuiaga. Tõsta purustatud kartulid tagasi potti ning pott vaiksele tulele. Lisa või ja seejärel piim. Sega läbi, tõsta pott kuumalt pliidilt ning sega ükshaaval sisse munad. Lisa muskaatpähkel ja pool Parmesani juustust. Maitsesta soola ja pipraga. Lisa tükeldatud peekon. Määri ahjuvorm võiga ning kalla kartulipüree vormi, aja laiali ning puista peale ülejäänud Parmesani juust. Küpseta 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru