Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Ahjus küpsetatud mundrikartulid erinevate lisanditega

Valmistusaeg: Tik-tak (30-60’)

Vaja läheb:

  • ühesuuruseid suuremaid koorega kartuleid
  • soolahelbeid
  • oliiviõli

 

Kreveti-kodujuustutäidis

  • 150 g krevette
  • 300 g kodujuustu
  • 100 g paksemat hapukoort
  • värsket hakitud tilli
  • soola ja pipart

Sega omavahel kõik koostisained. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koorega küpsetatud kartulitega.

 

Lõhe-toorjuustutäidis kalamarjaga

  • 200 g kuumsuitsulõhet
  • 200 toorjuustu, toasoojana
  • 2 keedetud muna
  • 50 g lõhemarja
  • sidrunimahla
  • soola ja pipart

Tükelda lõhe ning sega toasooja toorjuustuga. Lisa jämedalt hakitud muna. Maitsesta sidrunimahla, soola ja pipraga. Serveerimisel lisa lõhemarja. Serveeri koorega küpsetatud kartulitega.

Ahjus küpsetatud mundrikartulid erinevate lisanditega Koorimata

Mundrikartulid on üks mõnus lihtne mugavusroog. Veereta kartuleid vaid õlis ja soolahelvestes, pista ahju, unusta need sinna 45 minutiks kuni tunniks ja valmis nad ongi. Selle aja jooksul, kui kartulid küpsevad, jõuad valmis teha nii mõnusa kastme kartulite juurde kui soovi korral magustoidugi. Kastmete osas kasuta oma fantaasiat, mõnusaid kooslusi on võimalik tekitada lõputult.

Veereta kartuleid soola ja õli segus, et nad oleks üleni õliga kaetud. Torka kahvliga igasse kartulisse mõned augud. Küpseta 180‒200 kraadi juures 45 minutit kuni tund aega, kuni kartuli sisu on pehme. Lase veidi jahtuda, lõika kartulisse ristlõige, suru veidi pehmeks küpsenud sisu välja ning aseta peale meelepärane täidis.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru