Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Colcannon ehk Iiri rahvusroog kartulist ja savoia kapsast

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

  • 500 g kollaseid pudrukartuleid, koorituna ja tükeldatuna
  • 200 g savoia kapsast, tükeldatuna
  • korralik peotäis rohelist sibulat, hakituna
  • 100 g võid
  • 100 g peekonit
  • koort
  • soola ja pipart
Colcannon ehk Iiri rahvusroog kartulist ja savoia kapsast

Iiri rahvusköögist pärit toit, kus kartulipudru sisse lisatakse erkrohelist savoia kapsast, rohelist sibulat ja paras ports peekonit. Kokku tuleb omaette toidukorraks sobiv toitev ja väga maitsev puder. Hea nipp on see, et sellisel moel õnnestub kapsast sisse sööta ka köögiviljade suhtes pirtsakatele lastele.

Aja kastrulis vesi keema ning keeda soolaga maitsestatud vees savoia kapsast paar minutit. Tõsta kapsas välja. Samasse keeduvette võib keema panna kooritud ja tükeldatud kartulid. Keeda kartulid pehmeks ning tambi jämedalt pudruks. Samal ajal prae pannil peekonit, lisa pannile peekoni juurde savoia kapsas ja või ning hauta kõik läbi. Sega kartulipuder peekoni-kapsaseguga ning lisa juurde roheline sibul. Kui puder jääb liiga kuiv, lisa koort. Maitsesta soola ja pipraga.

Retsepti on koostanud Tuuli Mathisen.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru