Liik

Liha/kala

Eelarve

Keerukusaste

Valmistusaeg

Käik

Patatas bravas (tapas-stiilis kartulid tomatikastmes)

Valmistusaeg: Pisut rohkem (10-30’)

Vaja läheb:

 

Kartulid:

  • 500 g kartuleid
  • 2‒3 sl oliiviõli
  • soola
  • peale puistamiseks hakitud peterselli

Kaste:

  • 2 sl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • veidi üle poole purgi (u 250 g) purustatud tomateid
  • 2 sl tomatipastat
  • 1 sl paprikapulbrit
  • 1 tl suitsupaprikapulbrit
  • 0,5 tl tšillipulbrit
  • 1 tl suhkrut
  • soola, pipart

 

 

Patatas bravas (tapas-stiilis kartulid tomatikastmes)

Lõika kartulid kuubikuteks. Sega õliga, maitsesta soolaga. Rösti ühe kihina ahjuvormi laotatult 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni need on kuldsed.

Kastmeks kuumuta pannil õli. Haki sibul. Hauta õlis kuldseks. Lisa küüslauk (vajuta noaga küüned lamedaks ja siis haki) ja kõik ülejäänu. Hauta 15 minutit madalal kuumusel, kuni kaste pakseneb. Sega vahepeal ja jälgi, et kaste põhja ei kõrbeks. Ära unusta soola ja pipart lisada. Nüüd on kaste valmis! See on veel maitsvam, kui saab mõne tunni või üleöö seista. Aga on hea ka, kui süüa kohe, kui kartulid valmis.

Serveerimiseks tõsta kartulid ühte suurde või nagu traditsiooniliselt tapas’e puhul, väiksematesse madalatesse kausikestesse. Tõsta peale tomatikastet (kui see vahepeal jahtus või oli külmas, soojenda üles) ja puista toit üle hakitud peterselliga. Naudi kahvli või kokteilitikkude abil.

Retsepti on koostanud Mari-Liis Ilover.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Rohkem infot. Sain aru